ΔΩΡΕΑ

Παρέα με την απίθανη εθελοντική ομάδα Wheeling2Help

Μετά από αυτή την εμπειρία ήρθε η ώρα να συγχαρούμε την ομάδα εθελοντών της Wheeling2Help και τους εθελοντές από το χωριό της Συκιάς, για την πολύτιμη βοήθεια στη βελτίωση της βατότητας, ακόμη ενός χιλιομέτρου στο ανάπτυγμα του μονοπατιού ημερήσιας διάσχισης: Συκιά - Κάτω Μουσουνίτσα - Αθανάσιος Διάκος, που είχε μείνει σε εκκρεμότητα για την ολοκλήρωση.
 
Περάσαμε ένα φανταστικό και δυναμικό 3ημερο με την διεθνή ομάδα εθελοντών από Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Κύπρο, Μεξικό και Ιορδανία. Έτσι άνθρωποι που μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες και όνειρα, συντονιστήκαμε με το περιβάλλον και το αποτέλεσμα ήταν μαγικό!
 
Τα παιδιά συνέβαλαν σημαντικά στην βελτίωση της βατότητας του μονοπατιού διάσχισης στην κοιλάδα του μόρνου, που πλέον συνδέει τα χωριά Συκιά, κάτω Μουσουνίτσα και Αθανάσιο Διάκο (Άνω Μουσουνίτσα) κατ΄επέκταση την Γκιώνα με τα Βαρδούσια.
 
Δεδομένης της χρόνιας προσπάθειας για την αποκατάσταση των ξεχασμένων στο χρόνο μονοπατιών που αναβιώνουν χωρίς κονδύλια και τυμπανοκρουσίες, το λιθαράκι της εθελοντικής ομάδας ήταν πάρα πολύ σημαντικό πέρα από λαμπρό και έπεται συνέχεια!
 
*Επόμενη δράση με την εθελοντική ομάδα Wheeling2Help στην Αρτοτίνα 5-9 Σεπτεμβρίου.